Bureau Punt is een agency en creatief platform opgericht en gevestigd in Amsterdam.
Wij richten ons voornamelijk op jongerencultuur met een uitgesproken visie en mening en aanstormend talent een podium biedt en een vruchtbare carrière tracht te ontwikkelen voor aangesloten artiesten en creatievelingen. Daarnaast produceert en consult Bureau Punt diverse prominente clubavonden en festivals met name in de (Nederlandse) hiphop markt, als Bassline, BBQ en Paint.
about
about1
Ooit begonnen in de Roxy en nu het langstlopende hiphopfeest in Nederland. Bassline is een begrip en al jarenlang een voedingsbodem voor opkomend en gevestigde hip hop acts en dj’s uit binnen- en buitenland. Met altijd kwaliteit en eigengereidheid hoog in het vaandel heeft Bassline over de jaren heen een reputatie weten op te bouwen die garant staat voor kwaliteit. Zo ontdekt elke generatie weer nieuwe namen, sounds en vibes in de poptempel van Nederland.
Zo gaan elke derde vrijdag van de maand, de deuren weer open en verandert de Paradiso van 00:00 tot 05:00 even in een kleine hip hop tempel. Waar liefhebbers van alle leeftijden opgaan in de tracks van APPIAH, Lion Kojo, LUC en Mairo Nawaz begeleid door de MC’s Bokoesam en Lentini.
Wat begon als een lache avond uit van boezemvrienden Danny de Funk en Vic Crezee die het gevoel hadden dat er iets miste in het Amsterdamse nachtleven is uitgegroeid tot een toonaangevende clubavond op het gebied van Hip-Hop, R&B en alls wat er tussen zit. En dat al sinds 2007. Maar liefst 9 jaar geldt BBQ als de bakermat voor nieuwe trends op het gebied van muziek uit binnen- en buitenland en zit er nog veel meer aan te komen. Met een show op Red Light Radio, een Blockjam in Den Haag en een eigen stage in samenwerking met hetzelfde Red Light Radio is BBQ inmiddels uitgegroeid tot meer dan alleen een feestje op de eerste zaterdag van de maand in de Bitterzoet. Het is een platform geworden waar DJ’s SirOJ, Mairo Nawaz en LUC ruimte geven aan nieuwe sounds maar ook opkomend talent een podium wordt geboden met de jaarlijkse Museumnacht afterparty en de BBQ Exclusives. Mocht je er nog niet zijn geweest dan is het tijd om daar snel verandering in te brengen zodat je in ieder geval zeker weet dat je niets mist en altijd op de hoogte bent met the latest en greatest nummers die uit zijn en verzekerd bent van een sicke party.
BBQ3
about4
Paint brengt muziek en kunst samen in het holst van de nacht. Hip Hop, UK Bass en R&B vormen de basis die elke editie in een nieuw licht wordt gezet door creatief talent dat een greep uit zijn/haar werk exposeert en de stijl van de avond vormgeeft. Als artistieke smeltkroes brengt Paint een clubavond voor muzikaal en visueel genot. Drinken, dansen en knallen met het mooiste uitzicht van de stad.
Famirie’ staat voor familie, liefde en vriendschap… Dit zijn de belangrijkste waarden die Bureau Punt wilt uitdragen en delen. Rondom dit thema organiseert Bureau Punt, Famirie; het ultieme muzikale familiefeest wat je niet snel zal vergeten. Tijdens ADE zal de eerste officiële Famirie plaatsvinden met een presentatie van het gehele roster, vrienden en familie die betrokken zijn bij het creatieve platform.
Dit concept beperk zich niet alleen tot Amsterdam maar ‘zal ook elders in Europa neerstrijken. Met de DJ’s, Creatives en artiesten aangesloten bij Bureau Punt dalen we neer in Berlijn, Brussel en Antwerpen voor Familien Portret, Portrait de Familie en Familie Foto. Waar hetzelfde gevoel en ervaring als Famirie in collaboratie met influentials, DJ’s en organisaties uit deze steden zal worden neergezet. It’s a family affair!