Meru

Artists

Als je de muziek van Meru luistert zou je nooit verwachten dat er een (prachtige) 20 jarige jongedame uit Nijmegen achter schuilt. Het had niet veel gescheeld of we hadden Meru helemaal nooit gehoord. Aangezien zij een multidisciplinair talent is met verschillende kwaliteiten op het gebied van zang, tekenenen, schrijven en poëzie, had ze moeite om hier een keuze tussen te maken. Op aanraden van een vriend meldde zij zich aan bij de Herman Brood Academie, waar haar talent voor het maken van prachtige muziek nog meer werd gestimuleerd en zij zichzelf ontpopte tot de MERU die we godzijdank vandaag de dag terug horen op diverse nummers.

Haar muziek draagt een warm gevoel van melancholie met zich mee. Dit komt waarschijnlijk door haar Venezolaanse achtergrond die ook naar voren komt in haar Spaanstalige nummers. De onderwerpen die zij aansnijdt in de teksten zijn een reflectie van haar ervaringen en opvoeding in de periode dat zij in Venezuela heeft gewoond. In deze periode ontpopte MERU zich tot een dromerige denker die met hetzelfde gevoel haar muziek benadert en deze positive vibes tracht over te brengen. Haar denkwijze en hoe zij in het leven staat komt ook terug in haar muziek die niet valt te plaatsen in een hokje maar zoals zij zelf zegt: ‘Je zal altijd van mij een laidback vibe krijgen’.

Slechts een jaar bezig maar MERU heeft ook buiten de studio hard aan de weg getimmerd en heeft al verscheidene poppodia en festivals als 013 Tilburg, Roots Festival, Luxor Live in Arnhem aangedaan.

Momenteel is MERU druk bezig in de studio om haar debuut project af te ronden en te presenteren aan de wereld. De EP zal zowel Spaanstalige als Engelse tracks bevatten met haar kenmerkende laidback en soulvolle vibe die haar veelzijdigheid en karakter zal blootleggen. Momenteel is haar naam nog gehuld in mysterie maar na dit eerste wapenfeit zal hier in rap tempo verandering in komen. Dus blijf MERU checken en stay amazed!

Book Meru:
mette@bureaupunt.nl